Skip to Content

Nasz Asortyment


W Seedscom specjalizujemy się w sprzedaży hurtowej wysokiej jakości tłuszczów roślinnych, olejów, masła, margaryn oraz różnorodnych nasion i ziaren. Współpracujemy z branżą spożywczą, HoReCa oraz producentami detalicznymi.





Uzyskaj dostęp do najlepszej oferty 

a bowl filled with seeds on top of a wooden table

Oleje roślinne premium  

Idealne do kuchni, przetwórstwa i gastronomii.

Tłuszcze do 
smażenia

Stabilność termiczna i wydajność w każdej kuchni.

Pestki dyni 
i siemię lniane

Idealne do konfekcji i przetwórstwa.

Mak i inne nasiona

Gotowe do dalszego użycia

To tylko początek!

Nasza oferta stale się rozwija i dostosowuje do potrzeb rynku. Dołącz do grona naszych partnerów, aby zyskać dostęp do pełnego katalogu produktów i najnowszych dostaw.

Tłuszcze do smażenia

Nasze frytury są dostosowane do różnych metod smażenia – od gastronomii po przemysł spożywczy.

Frytura płynna

  • Słonecznikowa – delikatna w smaku, idealna do dań kuchni śródziemnomorskiej
  • Rzepakowa – uniwersalna, neutralna, bogata w omega-3

Frytura półpłynna

  • Słonecznikowo-palmowa – optymalna stabilność termiczna
  • Rzepakowo-palmowa – ekonomiczna i wytrzymała przy długim smażeniu

Frytura stała (blokowa)

  • Palmowa – odporna na wysokie temperatury, idealna do frytownic

Tłuszcze do smażenia

Nasze frytury są dostosowane do różnych metod smażenia – od gastronomii po przemysł spożywczy.

Frytura płynna

  • Słonecznikowa – delikatna w smaku, idealna do dań kuchni śródziemnomorskiej
  • Rzepakowa – uniwersalna, neutralna, bogata w omega-3

Frytura półpłynna

  • Słonecznikowo-palmowa – optymalna stabilność termiczna
  • Rzepakowo-palmowa – ekonomiczna i wytrzymała przy długim smażeniu

Frytura stała (blokowa)

  • Palmowa – odporna na wysokie temperatury, idealna do frytownic


a glass of liquid

Oleje roślinne  

W ofercie posiadamy zarówno oleje rafinowane do smażenia, jak i oleje tłoczone na zimno – do zastosowań kulinarnych i przemysłowych.

Słonecznikowy – neutralny, bogaty w witaminę E

Rzepakowy – uniwersalny, doskonały do gotowania i smażenia

Palmowy – stabilny, powszechnie stosowany w przemyśle

Kokosowy – tłoczony na zimno lub rafinowany, do smażenia i wypieków

Lniany – tłoczony na zimno, bogaty w kwasy omega-3

Dyniowy – ciemny, aromatyczny, idealny do sałatek

Rydzowy (z lnianki) – tradycyjny, o charakterystycznym smaku

Migdałowy – delikatny, używany w cukiernictwie

Gryczany – ciemny i intensywny, stosowany w kuchni tradycyjnej

Sezamowy – orientalny aromat, idealny do dań azjatyckich

Sojowy – uniwersalny i wydajny


Oleje roślinne  

W ofercie posiadamy zarówno oleje rafinowane do smażenia, jak i oleje tłoczone na zimno – do zastosowań kulinarnych i przemysłowych.

Słonecznikowy – neutralny, bogaty w witaminę E

Rzepakowy – uniwersalny, doskonały do gotowania i smażenia

Palmowy – stabilny, powszechnie stosowany w przemyśle

Kokosowy – tłoczony na zimno lub rafinowany, do smażenia i wypieków

Lniany – tłoczony na zimno, bogaty w kwasy omega-3

Dyniowy – ciemny, aromatyczny, idealny do sałatek

Rydzowy (z lnianki) – tradycyjny, o charakterystycznym smaku

Migdałowy – delikatny, używany w cukiernictwie

Gryczany – ciemny i intensywny, stosowany w kuchni tradycyjnej

Sezamowy – orientalny aromat, idealny do dań azjatyckich

Sojowy – uniwersalny i wydajny



Ziarna i nasiona

Wysokiej jakości surowce do przetwórstwa spożywczego, pakowania detalicznego oraz dalszej produkcji.  

Siemię lniane:

  • Złote – łagodniejsze, idealne do pieczywa i musli
  • Brązowe – klasyczne, bogate w błonnik i kwasy omega-3

Pestka dyni:

  • Gleisdorfer – klasyczna austriacka odmiana
  • Now White – jasna, miękka łuska, idealna do przekąsek
  • Shine Skin – błyszcząca, popularna w konfekcji
  • GWS – bezłuskowa, bardzo ceniona w przemyśle
  • Lady’s Nail – cienka łuska, wyższa zawartość miąższu
  • W łupinie – do dalszego przetwórstwa lub prażenia

Mak:

  • Niebieski – tradycyjny, wykorzystywany w cukiernictwie
  • Biały – delikatniejszy, stosowany w kuchni regionalnej



green leaves in black ceramic bowl